«

»

jan 26

Abszint fogyasztása: a helyes módszer

Abszint fogyasztása

Abszint fogyasztása

Csak a valóban hozzáértők tudják, hogy valójában az abszint félkészen, pontosabban koncentrátumként kerül az üvegbe. Ez azért van, mert hígításkor a benne lévő illóolajok kicsapódnak, és így nem tárolható. Pontosan emiatt, az abszint fogyasztása gyakran helytelenül történik. Sőt, azt gondolni, hogy ez egy rövidital, egy igen nagy tévedésnek számít. Ezért is kell tisztázni, hogy az igazi abszint egy hidegen, ízlés szerint cukrozva vagy magában és jellemzően 11-12% alkoholtartalommal fogyasztandó ital, amit fogyasztás előtt kell elkészíteni a palackban található szeszből. Az abszint fogyasztása röviditalként az itallal szembeni tájékozatlanság és a modern marketing eredménye.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy ezt nedűt töményen inni olyan, mintha hígítás nélkül inná az ember a szörpöt vagy éppen magában enné meg az instant kávéport. Az alkoholkultúrát illetően a helytelen abszint fogyasztása egyenrangúnak tekinthető a pálinka vizespohárnyi ivásával vagy egy ismert üveg bor 2 húzásra történő eltüntetése. Az abszint fogyasztása igenis megkövetel egy precíz rituálét.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás